Nieuws   Zoeken 

Barbara's zongedroogde tomaatrisotto met kruidige tomaatjes
Ingredienten: (2 pers.):
Tomaatjes:
1 bakje kerstomaten (of gesneden gewone tomaten)
1 klein uitje
zout
zwarte peper
1 eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries)
1 eetlepel olijfolie
Risotto:
2 x klontje boter
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
40 gram zongedroogde tomaten
200 gram risottorijst
¾ dl. witte wijn
5 dl. hete bouillon
8-10 zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel basilicum
2 eetlepels parmezaanse kaas
Bereiding:
Tomaatjes:. Oven voorverwarmen op 175 graden. Uitje heel fijn snipperen. Tomaatjes wassen, drogen (gewone tomaten in partjes snijden) en op de bodem van een ovenschaaltje leggen. Uisnippers, zout, zwarte peper en Italiaanse kruiden erover strooien. Olijfolie erover sprenkelen en alles even omscheppen. Schaaltje ca. 30 minuten in de oven zetten. Risotto:. Week de zongedroogde tomaten ca. 15 minuten in 1 dl. Heet water. Water in die tijd warm houden. Snipper intussen de ui en snij de olijven in plakjes. Haal de tomaten uit het vocht (vocht bewaren), spoel en droog ze af en snij ze in stukjes. Bak de uisnippers aan in een klontje boter in een wijde pan. Voeg de stukjes tomaat toe en pers de knoflook erboven uit. Laat dit ca. 4 minuten zachtjes bakken. Doe de rijst erbij en bak al omscheppend even mee. Voeg 3 eetlepels weekvocht en de wijn toe en laat dit al roerend door de rijst opnemen. Doe dan in delen de bouillon erbij en laat zachtjes koken zonder deksel onder regelmatig roeren, tot het vocht is opgenomen en de risotto gaar is (ca. 20 minuten). Doe er nog een klontje boter bij en schep de plakjes olijf, de basilicum en de parmezaanse kaas erdoor. Serveren:. Verdeel de risotto over 2 diepe borden en schep de gestoofde tomaatjes erover of ernaast.
aanvulling; 25-01-2005: Vandaag heb ik dit gemaakt met zongedroogde tomaatjes op olie en i.p.v. het weekwater wat extra wijn gebruikt (totaal 1 dl.). Eigenlijk was dit nog lekkerder, wat minder zout. En ook nog sneller klaar.
Receptnummer: 11449 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Als je niet van olijven houdt laat je ze weg. Als je er vlees bij wilt smaken Italiaanse kipfilets er goed bij. Gebruik dan kippenbouillon voor de risotto. Eet je het zonder vlees (is niet echt nodig) dan is een groene salade er lekker bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept