Nieuws   Zoeken 

Barbara's tagliatelle met oranje groentesaus
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram groene tagliatelle
bouillonpoeder
zout
scheutje olie
pot geroosterde rode paprika’s (ca. 370 ml.)
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui
3 gedroogde tomaten op olie
1 theelepel tijm
3 eetlepels crème fraiche
zout
peper
1 eetlepel basilicum (vers of diepvries)
parmezaanse kaas
Bereiding:
Kook de tagliatelle gaar in water met wat bouillonpoeder, zout en een scheutje olie. Spoel intussen de paprika’s af en laat ze uitlekken. Snij een halve paprika in mooie blokjes en hou deze apart. Snij de rest in grove stukken en doe ze in een kom. Pel de teentjes knoflook en kook ze ca. 5 minuten in wat water met zout. Doe de gekookte en uitgelekte knoflook bij de paprikastukjes in de kom en pureer het geheel met de staafmixer. Snipper intussen de rode ui en snij de gedroogde tomaten in stukjes. Bak de uisnippers ca. 3 minuten in de olie. Voeg de gedroogde tomaatstukjes en de tijm toe en bak dit ca. 3 minuten zachtjes mee. Voeg de gepureerde paprika met knoflook toe en roer alles goed door elkaar. Breng het aan de kook en roer er de crème fraiche, de achtergehouden blokjes paprika en de basilicum doorheen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de gekookte tagliatelle over 2 voorverwarmde borden, schep de saus erover en geef de parmezaanse kaas er apart bij voor de liefhebber.
Receptnummer: 11482 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Een lekkere saus met een mooie oranje kleur en vol vitamine C. Niet schrikken van de 4 tenen knoflook, door het koken wordt de smaak heel mild.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept