Nieuws   Zoeken 

Denna's hartige taart met rookworst (in 10 stappen)
Ingredienten: (2 pers.):
springvorm/quichevorm
5 plakjes bladerdeeg
1 (magere) rookworst
1 knol venkel
1 middelgrote prei
200 g champignons
4 a 6 lenteuitjes
paneermeel
3 eieren
125 ml zure room/creme fraiche
100 g geraspte kaas
marjoraan
peterselie
basilicum naar smaak
Bereiding:
0-Oven voorverwarmen naar 180 graden. 1-beboter de springvorm en bekleed hem met het bladerdeeg met ongeveer 2 vingers opstaande rand. 2- Prik met een scherpe mespunt enkele gaatjes langs de onderste rand. 3- Bestrooi de hele bodem ruim met paneermeel! 4- snij de rookworst in halve plakjes, en alle groenten zo klein als je zelf wilt. 5- bak de rookworst en groente in een koekepan met wat olie ongeveer 10 minuten. 6- verdeel de vlees/groentemix over de taartbodem. 7- klop met een vork of garde in een kom de eieren los met de room, kaas en kruiden erdoorheen. 8- verdeel het mengsel gelijkmatig over de taart. 9- bak de taart in ongeveer 45 minuten in de oven. De bovenkant zal dan behoorlijk bruin zijn, en de onderkant ook goed stevig. 10- maak de springvorm los, verdeel de taart in zoveel stukken als er mensen zijn en eet smakelijk!
Receptnummer: 11515 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Beetje van mamma, beetje van mij (zij houdt niet van venkel).
Verse kruiden in het mengsel zijn uiteraard het lekkerst.
Ik vind het altijd leuk knutselen en plakken om die vierkantjes bladerdeeg in een ronde vorm te krijgen. Goed de naden aandrukken is het geheim...
Bij niet al te grote eters is de taart genoeg voor 3 mensen, of met meer vulling.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept