Ingredienten: (7 pers.):
250 gram ontdooit bladerdeeg uit de diepvries.
250 gram dungesneden ham
25 gram boter.
3 fijngehakte uien.
100 gram kleingesneden chapignons
2 eieren
1 ½ koffielepel maizena
1 koffielepel paprikapoeder
250 gram geraspte ementhaler
1/8 liter yoghurt. | Bereiding:
1 spoel een ronde vorm met een doorsnede van 26 cm uit met koud water. 2 rol het deeg uit tot een lap die rondom 2 cm groter is dan de vorm. 3 bekleed de vorm met het deeg en prik daar meermalen in met een vork. 4 schuif het rooster even onder het midden in de oven en verwarm deze voor 230 g celcium gesstand 5-6. 5 beleg het deeg met de plakken ham. 6 smelt de boter , fruit hiern de uien glazig en smoor de champignonnen even mee. 7 roer de eieren, de maizena, het paprkapoeder en de kaas door de yoghurt en strijk het mengsel over de ham uit. 8 verdeel de ui en champgnons over de vulling en zet de vorm in de oven. 9 laat het gebak gaar en mooi van kleur worden. |