Nieuws   Zoeken 

Barbara's roergebakken groene bonenmix met kruidige dressing
Ingredienten: (2 pers.):
Roergebakken bonenmix:
150 gram sperziebonen
150 gram sugarsnaps
150 gram doperwtjes (diepvries)
1 blik flageoletten (400 gram
Bonduelle)
zout
2 eetlepels olijfolie
3 bosuitjes
Dressing:
5 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel gedroogd bonenkruid
2 eetlepels parmezaanse kaas
zout
peper
Bereiding:
Roergebakken bonenmix:. Sperziebonen en sugarsnaps schoonmaken en afzonderlijk in ruim water met wat zout beetgaar koken (ca. 8 en 5 minuten). Bonen koud afspoelen, uit laten lekken en zoveel mogelijk drogen. Intussen bosuitjes in ringetjes snijden en flageoletten laten uitlekken. Olijfolie verhitten en sperziebonen, sugarsnaps en doperwtjes ca. 4 minuten roerbakken. Flageoletten en bosui toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Dressing:. Olijfolie en wijnazijn door elkaar roeren en al kloppende verwarmen, maar niet laten koken. Van vuur af bonenkruid en parmezaanse kaas erdoor roeren. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Warme dressing over de warme roergebakken bonenmix sprenkelen. Warm of lauwwarm serveren.
Receptnummer: 11559 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Lekker met zowel aardappelpuree met wat crème fraiche erdoor als met zilvervliesrijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept