Nieuws   Zoeken 

Jan's atjar tampoer
Ingredienten: (6 pers.):
6 kleine rode uien
2 teentjes knoflook
2 schijfjes gember
5 kemiri noten
½ Guladjawa
1 el azijn
1 dessertlepel koenjit
1 sereh
1 paprika rood
2 pepers 1 stuks rood en 1 stuks groen
2 winterwortel
3 ons boontjes
1 potje maïskolfjes
¼ spitskool
Bereiding:
Kimirinoten poffen en in vijzel met de Guladjawa fijn maken
Ui en knoflook fijn snijden en fruiten in wat olie
Dan de 2 stukjes gember en sereh erbij
Dan de fijngestampte kruiden uit de vijzel en de koenjit erbij doen
Dan ook een eetlepel azijn erbij doen.
Dan de pepers in stukjes snijden ( de rode zonder pit) en erbij doen
Dan de paprika in stukjes snijden en erbij doen
Dan van hard naar zacht de groente erbij doen en steeds omroeren
Eerst winterwortel dan de boontjes dan de spitskool
Dan de maïskolfjes in stukjes gesneden erbij doen en eventueel wat vocht van de maïskolfjes en dan het geheel even laten sudderen met tussentijds het geheel even omroeren.
Men kan ook broccoli en taugé erbij gebruiken
Receptnummer: 1161 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Dit recept smaakt uitstekend bij Rietja met Mie
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept