Nieuws   Zoeken 

Brechtje's gevulde stroop rolletjes
Ingredienten: (4 pers.):
voor de rolletjes;
4 lamsbout lapjes
pakje ontbijt/katen spek
coctail/sate prikkertjes
voor de dressing van het vlees;
pannekoeken stroop
scheutje rode kookwijn
(verse) thym
olijfolie
peper
(zee) zout
voor de vulling;
verse spinazie
room
een ei
peper en zout
Bereiding:
Zet de oven aan op ongeveer 200 graden. Bak de lamslapjes maar nog niet helemaal gaar ze gaan nog in de oven! + peper en zout naar smaak. Leg ze apart en gebruik de zelfde pan voor de dressing. Doe stroop, olie, wijn, thijm in de pan en laat het lekker even pruttelen, zout + peper erbij en haal van het vuur af. Doe de spinazie in een kom en doe er de room, het ei en geraspte kaas bij goed door elkaar roeren vooral het ei moet gelijkmatig verdeeld zijn. + peper en zout naar smaak. Pak een plank o. I. D. En leg daarop vier plakjes spek naast elkaar, leg daar een lamslapje op. Verdeel de spinazie in vieren en doe 1/4 deel op het vlees. Pak de spek en het lapje tegelijk en rol het dicht, steek er twee prikkertjes in om het mooi stevig dicht te houden. Doe het zelfde met de andere 3 lapjes. Leg de rolletjes naast elkaar in een over schaal. Giet het stroop thym mengsel over het spek. En zet de schaal in de oven. De rolletjes zijn klaar als het ei gestold is en het spek lekker knapperig! ! !. Eet smakelijk! !.
Receptnummer: 11613 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit gerecht is echt een smaak sensatie! Dus het is raadzaam het te combineren met minder dominante smaken.
piepers in de schil met roomboter, of pasta met olijfolie en een teentje knof.
Veder een eenvoudige groene salade met olie en azijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept