Nieuws   Zoeken 

Nienke's ovenschotel courgette en koolrabi
Ingredienten: (2 pers.):
4 kleine courgettes
1 koolrabi
verse venkel
jonge kaas
750 gram aardappel
tofureepjes (poesta) of gehakt
tijm
kervel
peper
zout
vese venkel
Bereiding:
Schil en kook de aardappels. Bak de tofu (of gehakt). Schil de courgettes en snijd ze in kleine stukjes. Schil de koolrabi en snijd deze ook in kleine stukjes. Snij een paar stukjes van de venkel. Voeg de corgette/ koolrabi en venkel bij elkaar en kook kort tot de groente wat zachter wordt (niet door en door koken). Giet de groente af en pureer het. Voeg hieraan de kruiden toe. Rasp wat kaas en roer dit door de warme puree. Snijdt de aardappels in plakjes en beleg een ovenschaal hiermee. Strooi de tofureepjes (of gehakt) eroverheen. Bedek het geheel met de puree. Dek de schaal af met plakjes kaas. Zet het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.
Receptnummer: 11653 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
de puree is ook goed te gebruiken als basis voo soep.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept