Nieuws   Zoeken 

Mieke's 'knien in 't zoer' (konijn op limburgse wijze)
Ingredienten: (4 pers.):
4 konijnenbouten
braadboter
peper/zout
2 grote uien
50 dl. rode wijnazijn
4 laurierbladeren
8 á 10 jenerverbessen
4 kruidnagels
ca. 10 peperkorrels zwart
4 sneetjes peperkoek (de goedkoopste)
8 gedroogde pruimen zonder pit
2 eetlepels appelstroop (Canisius)
eventueel suiker
Bereiding:
Droog de bouten goed af en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Braad ze snel aan alle kanten bruin in een grote braadketel. Neem de bouten even uit de ketel. Smoor de gesneden uien lekker bruin. Voeg hierbij de laurierbladen, kruidnagels, peperkorrels, jeneverbessen en gedroogde pruimen. Voeg de wijnazijn toe. Voeg de peperkoek toe, wacht tot deze gesmolten is. Voeg de stroop toe, alles heel goed doorroeren. Voeg eventueel wat suiker toe, de smaak moet zoet-zuur zijn. Voeg de konijnenbouten toe. Ze moeten goed blijven onderliggen. Af en toe bedruipen. Laat alles zo'n drie uurtjes pruttelen, het vlees is klaar als het goed zacht is, maar nog nét niet los komt van het bot.
Receptnummer: 11656 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min.
Opmerking:
De peperkoek bevordert de smaak en bindt bovendien het vocht. Als het gerecht bijna klaar is,maar nog niet goed gebonden, kun je proeven, of je eventueel wat meer peperkoek wilt toevoegen, of anders wat bindmiddel.
"Knien in ut zoer" wordt gegeten met echte frieten en echt appelmoes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept