Nieuws   Zoeken 

Monica's ceviche van samia
Ingredienten: (2 pers.):
Voor meerdere dagen bij 2 pers
of voor maximaal 8 personen
Een kilo wit vis naar keuze
bijv tilapia of kabeljauw.
2 pakjes kabeljauwfilets
uit de diepvries kan ook
6 limoenen 3 citroenen.
2 kleien rode uien.
1 rode of groene peper
eventueel een eetlepel
fijn gehakt koriander(vers)
snijplank
Mengkom
lepel
mes
citrus pers
Bereiding:
Begin zo: snij de vis in hapklare stukken of in repen. Laat diepvries vis ontdooien. Pers de citroenen en limoenen uit doe in een beslagkom snijd de ui in ragfijne halve maantjes. Snipper de schoon gemaakte peper heel erg fijn. (beste is knippen met een (nagel)schaartje0. Doe dit bij het sap evt met de koriander. Doe nu de vis er bij en schep even rustig om. Dek af met een bord of deksel en zet in de koelkast. Regelmatig om scheppen en zeker 3 uur laten staan liever een nachtje.
Receptnummer: 11661 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
serveer met ijsbergsla en evt koude aardappelen of als je ze lust en kunt krijgen zoete aardappel. ik door er meestal krieltjes bij even gaar koken en dan aflaten koelen. het sap kun je gewoon er over doen als dressing of in kleine glaasjes erbij serveren
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept