Nieuws   Zoeken 

Jolletje's italiaanse pannekoekentaart
Ingredienten: (3 pers.):
Pak kant-en-klare pannekoeken naturel
2 flinke trostomaten
1 courgette
rucola
1 ons salami
1 bol mozzarella
1 zakje geraspte kaas
pesto/tapenade
Bereiding:
Je kan natuurlijk ook zelf eerst pannekoeken gaan bakken, is wel lekkerder natuurlijk, maar aangezien we hier op snelklaar zijn. De hoeveelheden zijn zeer flexibel en de ingrediƫnten ook. Je kan er van alles voor gebruiken, maar dit is wel mijn favoriet. Voorbereidingen:. Warm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakjes met mes of kaasschaaf en grill ze even in grillpan of koekepan zodat ze lekker zoetig gaan smaken. Doe alle plakjes daarna in een schaaltje met wat olijfolie en Z&P. Snijd de tomaat en mozarella in plakken. Doe de eerste pannekoek in de ovenschaal en beleg deze met salami/rucola en wat geraspte kaas, volgende pannekoek erop, vervolgens tomaat met mozarella, volgende pannekoek erop, besmeren met pesto of tapenade en daarop courgette, event. Weer wat geraspte kaas en de volgende pannekoek weer van vooraf aan tot alle ingrediƫnten op zijn en je een mooie pannekoekentoren in je ovenschaal hebt. Bestrooi de laatste pannekoek nog even met een royale laag geraspte kaas voor een lekker knapperig korstje. Nu kan de taart in de oven. Je kan hem koud eten, dan laat je alleen even de kaas grillen een min of 5-10. Je kan hem ook warm eten. Ruim een half uur in de oven of in de combimagnetron, gaat lekker snel. Ik laat hem zelf meestal een minuut of 20 in de oven staan en geef hem dan nog even een boost in de magnetron. Smullen! ! ! ! ! ! ! ! ! !.
Receptnummer: 11686 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Je kan hem ook met 4 personen eten, maar dan zou ik er zeker nog salade bij maken. De taart kan ook prima bij de lunch of bij een buffet. Neem dit recept niet te letterlijk maar experimenteer ermee naar je eigen smaak en logica!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept