Ingredienten: (6 pers.):
500 gr.kabeljauwfilet
200 gr.gerookte zalmfilet
4 gekookte eieren
1/2 l melk
2 dl lightroom
laurier
2 kruidnagels
1 ui in ringen
vetstof
bloem
peterselie
muskaatnoot
peper en zout
1 kg aardappelen
| Bereiding:
Breng de melk, room ,laurier,en kruidnagel aan de kook. Leg er de kabeljauw in laat 8 min trekken. Neem de vis eruit(voorzichtig) en laat goed uitlekken. Leg in een vuurvaste schotel de rookte zalm en daarboven de gaargemaakte kabeljauw. Leg de gekookte eieren in plakjes boven op de vis. Maak verder een blonde saus van het kookvocht en giet dit over de vis. Kook ondertussen de aardappelen gaar, maak er een puree van en schep deze puree over de witte saus. Bak deze vispic nu 40 min goudbruin op 200°. SMAKELIJK. |