Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
1 kleine winterwortel
4 rode paprika's
2 kruidenbouillontabletten
1 kruidenbuiltje
150 gr bloemkool
6 sprietjes bieslook
2 el rode port
tabasco
zout/peper | Bereiding:
Ui snipperen. Wortel in stukjes snjden. Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen, in vieren snijden. Een kwart van de paprika's bewaren, de rest in stukjes snijden. In pan doen: ui, wortel, paprika, 1 liter water, bouillontabletten en kruidenbuiltje. Aan de kook brengen. Ca. 30 min. Tegen de kook aanhouden. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon erdoor schenken. De achtergehouden paprikakwart in flinterdunne reeprjes snijden. De bloemkool in kleine roosjes verdelen, de bieslook fijnknippen. De bouillon opnieuw verwarmen, de bloemkool toevoegen en ca. 5 min. Laten koken. Paprika en port erdoor roeren. Breng op smaak met tabasco, zout en peper. Strooi op het bord de bieslook erover. |