Nieuws   Zoeken 

Patries' ovenschotel van broccoli en gehakt
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr gehakt
1 kleine ui
1 oude boterham geweekt
in melk of 2 beschuiten
1 ei
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder
nootmuskaat
1 Liter bouillon (van 2 tabletten)
750 gr broccoli
400 gr aardappelen
30 gr boter
40 gr bloem
1 eetlepel azijn
2 theelepels suiker
50 gr geraspte kaas
Bereiding:
Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, het uitgeknepen geweekte brood beschuiten) het ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Vorm er balletjes van (bitterbalformaat) en kook ze in de hete bouillon gaar. Haal ze uit de bouillon. Kook de geschilde (in plakken gesneden) aardappelen en schoongemaakte broccoliroosjes in dezelfde bouillon in 10 minuten gaar. Neem de broccoli en de aardappelen uit de bouillon en leg ze samen met de gehaktballetjes om en om in een beboterde vuurvaste schaal. Maak een saus door de boter te smelten, de bloem erbij te doen en het vocht al roerende te verdunnen. Zoet-zuur op smaak maken met de azijn, zout, peper en suiker en over de groente en gehakt schenken. Bestrooien met de kaas en de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen tot een goudbruin korstje is verkregen. (20 - 25 minuten).
Receptnummer: 11743 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept