Nieuws   Zoeken 

Marijke's rabarberpudding
Ingredienten: (6 pers.):
struik rabarber
± 1 ons rozijnen
wat suiker
voor de pudding:
65 g custard
65 g suiker
± 1/2 l melk
Bereiding:
Maak de rabarber schoon en snijd het in kleine stukjes. Zet het daarna op met een klein laagje water en de suiker en laat onder het schoonmaken de rozijnen vast wellen, zodat deze toegevoegd kunnen worden als de rabarber kookt. Ik heb geleerd dat rabarber niet in een aluminium pan klaargemaakt mag worden, maar vraag me niet waarom. Terwijl de rabarber kookt kan de custard gemaakt worden,maak een papje van de custard en de suiker met wat koude melk en warm intussen de rest van de melk op in de magnetron. Als dan de rabarber gaar is (geen stukjes meer)voeg je eerst het papje toe en dan al roerende de warme melk. Tijdens het bijvoegen van de warme melk, lijkt deze wat te schiften, maar dat is gewoon weg te roeren. Dit nagerecht is zowel warm als koud te eten, net wat je lekker vind
Receptnummer: 11756 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
rabarberpudding werd altijd door mijn moeder gemaakt, maar helaas weet ik niet precies het recept. Ik heb het geprobeerd na te maken, maar hou me aanbevolen voor het origineel
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept