Nieuws   Zoeken 

Rudi's luchtig aardbeienyoghurt toetje
Ingredienten: (4 pers.):
4 blaadjes gelatine (wit)
½ liter aardbeienyoghurt
2 eieren (alleen het eiwit)
50 gr. suiker
250 gr. aardbeien
4 garneerchocolaatjes
Bereiding:
1. Maak de aardbeien schoon, houd vier apart voor de garnering. Pureer de rest met een mixer o. I. D. Schep de aardbeienpuree in vier sorbetglazen. 2. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes voorzichtig uit en leg ze in een schaaltje. Zet het schaaltje in een pan met bijna kokend water en laat de gelatine smelten. Roer vervolgens de gesmolten gelatine snel door de yoghurt. 3. Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eiwitten met de suiker snel stijf. Spatel dit ook door de yoghurt en schenk het mengsel in de glazen. Zet de glazen min. Een uur in de koelkast. Garneer voor het serveren met de aardbei en chocolaatje.
Receptnummer: 11774 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Een echt verrukkelijk zomers toetje.
P. S. Wij gebruiken tegenwoordig 50 gr. suiker omdat wij het te zoet vonden maar je kunt het verdubbelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept