Nieuws   Zoeken 

Nienke's vruchtenkwarktaart zonder suiker of zoetstof
Ingredienten: (8 pers.):
3 dl perensap (liefst vers uit de sapcentrifuge ivm dan te gebruiken pulp)
4 rijpe peren
appeldiksap/ of andere naar keuze
800 g abrikozenjam zonder suiker (zonnatura)
1350 g magere kwark
30 gelatineblaadjes voor de taart
3 blaadjes gelatine voor garnering
3 dl slagroom
5 pakjes van 5 dubbele volkoren crackers
+/- 20 verse niet te droge dadels zonder glucose (hoeveelheid afhankelijk van de grootte)
Bereiding:
Verkruimel de crackers en vermaals de dadels. Meng de dadels en de crackers samen met een scheutje diksap tot een kleverig geheel. Neem de springvorm en verdeel het mengsel over de bodem. Druk het goed aan. Eventueel vermengen met gesmoltenboter (50 gram) In dat geval in de koelkast hard laten worden. Verwarm het vruchtensap in een pannetje. Week de gelatine 5 minuten in water en haal ze er uit. Los de geweekte gelatine al roerende op in het warme sap. Laat het mengsel even afkoelen. Voeg een scheut diksap (naar keuze) toe aan de slagroom. Klop de slagroom stijf. Schil twee peren en snijd de vrucht in kleine stukjes. Roer de kwark, jam, gelatine-vruchtensapmengsel en peerstukjes goed door elkaar en schep er dan de slagroom door. Schep de massa in de springvorm op de bodem. Strijk het oppervlak glad en zet de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Schil de andere peren en snijd ze in kleine partjes. Decoreer de taart met deze partjes en bestrijk met gelatine (hiervoor de 3 extra blaadjes gebruiken).
Receptnummer: 11782 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
De taart is ERG machtig. Houd hier rekening mee met het snijden van de stukken.
Slagroom is ook los erg goed te gebruiken wanneer hij gezoet is met diksap. dit scheelt weer suikers en is minstens net zo lekker! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept