Nieuws   Zoeken 

Willow's thaise roerbakschotel met groente en kipfilet
Ingredienten: (6 pers.):
3 kipfilet´s
2 winterpenen in plakken
1 prei in ringen
150 gram peultjes
200 gram sperzibonen
1 rode paprika in reepjes
1 grote (rode) ui in halve ringen
1 bakje champignons in plakken
taugé (naar behoefte)
2 teentjes knoflook
Olijfolie
sojasaus met mushrooms (toko of grotere supermarkt)
oystersauce (toko of grotere supermarkt)
Bereiding:
Kook de winterpeen en de sperzibonen eerst even apart!. Was de kipfilet en snijd deze in blokjes. Verhit ondertussen de olijfolie met de geperste knoflook in een flinke wok. Voeg de kipfilet toe en schep het regelmatig goed om tot de kip mooi goudbruin is. Voeg de prei toe en schep het geheel ondertussen regelmatig even goed door. Wanneer de winterpeen en de sperziebonen beetgaar zijn voeg je deze samen met de champignons toe en wok ze lekker mee. Voeg de oystersauce en de sojasaus toe. Voeg pas vlak vóór het opdienen de taugé toe, anders wordt ie slap en is niet meer lekker!. Het is een gerecht waarvan de groentes toch een beetje knapperig moeten blijven!.
Receptnummer: 11811 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Dit gerecht is erg lekker in combinatie met Pandan (ofwel kleefrijst), maar ook met couscous of Tarly!
Evt. kun je er schaaltjes met kroepoek, augurk, atjar, enz. bij serveren!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept