Nieuws   Zoeken 

Joni's varkensreepjes met prei en champignons
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr magere varkenslapjes
peper
zout en 1 tl kerrie
1 el bloem
3 kleine preien
250 gr champignons
2 el olie
1 teentje knoflook
2 dl warme vleesbouillon
2 el sojasaus
Bereiding:
Vlees in reepjes snijden. Bestrooien met zout en peper en licht met bloem bestuiven. Prei schoonmaken en in ringen snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Olie in koekepan verhitten en reepjes vlees hierin bakken. Prei en champignons toevoegen en al roerend 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en boven de pan uitpersen. Bouillon en sojasaus erbij schenken en het vlees op laag vuur ca. 15 min. Zachtjes laten sudderen. Met peper, zout en kerrie op smaak brengen.
Receptnummer: 11815 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade naar keuzen.
Met varkensfilet wordt het recept mager en hoeft dan maar ca. 10 min. te sudderen.
Wil je een Aziatisch tintje? Voeg dan ipv knoflook een stukje gemberwortel aan het recept toe.

De 40 minuten bereidingstijd bestaat 25 min. voorbereiding- en 15 min bereidingstijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept