Nieuws   Zoeken 

Gerda's moussaka
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr gehakt
500 gr aardappels
2 grote aubergines
1 ei
paneermeel
1 theel oregano
nootmuskaat
2 theel gyros kruiden
scheut martini
100 gr boter
100 gr bloem
1 liter melk
1 ui
tijm en nootmuskaat
zout en peper
Bereiding:
Mengsel maken van gehakt, paneermeel, ei ,oregano, nootmuskaat en gyros kruiden dat bakken en afblussen met martini. Aardappels voorkoken en in dikke schijven snijden van ongeveer 1 cm. Aubergine in dikke schijven snijden van ongeveer 1 cm, kruiden met wat peper en zout en bakken in de pan. Bechamelsaus maken:. Maak van boter en bloem een blanke roux, voeg de melk toe en maak een gladde saus. Snipper de ui, voeg deze erbij met een beetje tijm, wat peper en zout. Kook de saus zachtjes en maak ze op smaak af met nootmuskaat. Ovenschaal invetten of bakpapier. Eerst een laag bechamelsaus. Dan een laag aardappelschijven met bechamelsaus erover. Dan een laag gehaktmengsel met bechamelsaus erover. Dan een laag aubergine met bechamelsaus erover. Strooi daarover de geraspte kaas. 60 min in een voorverwarmde oven op 180 graden
Receptnummer: 11840 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 80 min.
Opmerking:
Kan natuurlijk ook een pakje bechamelsaus kopen om het makkelijk te maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept