Nieuws   Zoeken 

Ingrid's pannenkoeken met spinazie en kaassaus uit de oven
Ingredienten: (3 pers.):
4 pannenkoeken (ongezoet!!)
1 pak diepvries spinazie (500 gram)
2 uien
knoflook 1-2 teentjes
pakje boursin
evt. wat cashews of pijnboompitten voor de "bite"
VOOR DE KAASSAUS:
40 gram boter
40 gram bloem
1/2 liter melk
250 gram geraspte belegen kaas
zout en peper
Bereiding:
Bak eerst de pannenkoeken (als je ze niet kantenklaar koopt) Ontdooi de spinazie. Verwarm de oven voor vet een ovenschaal in. Snipper de ui en knoflook en fruit in wat olie. Voeg spinazie toe en als dit warm is laat je de boursin erin smelten. Voeg nu evt. Wat gehakte cashews of pijnboompitten toe. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de warmgemaakte melk toe. Roer dan de geraspte kaas door de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep nu op elke pannenkoek wat van het spinazimengsel, klap dubbel en leg dakpansgewijs in de ovenschaal. Giet hierover de kaassaus. Zet een het geheel nu in de oven, totdat er een bruin korstje op de saus zit!
Receptnummer: 11874 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept