Nieuws   Zoeken 

Ingo's grote tijgergarnalen in pikante saus met knoflooksaus apart geserveerd
Ingredienten: (6 pers.):
24 grote tijger garnalen
(Makro
of de betere visboer)
2 blikken tomaten op sap
6 teentjes knoflook
boulion poeder (1 eetlepel)
Olie
1 Punt paprika
1 grote ui
Tabasco (naar eigen smaak)
Creme fraiche 1/4 liter
wat alles binder
voor de knoflooksaus:
3 teentjes knoflook
Mayonaisse van Calve
1/2 limoen
suiker (1 eetlepel)
peper
bielook (vers)
1/8 liter creme fraiche
Komkommer (om te garneren)
veldsla met rode bieten slierten (AH)
Bereiding:
Maak de Garnalen schoon, kop eraf en de schil, snij de rug een stukje in en verwijder het darmkanaal, pers de koflook uit en giet een flinke scheut knoflook in een schaal en roer alles goed door elkaar. (laat even intrekken,1 uur). Knoflook saus:. Pel de knoflook en pers deze in een schaaltje, halve pot calve mayonaisse erbij de suiker erbij en het limoen sap plus de creme fraiche, en het snufje peper, goed roeren en klaar. Heerlijk. Pikante saus. Snij de ui en paprika fijn. Bak deze in hapjespan, en doe de tomaten uit blik erbij laat even koken, bak de garnalen in een andere pan in 1 minuut op hoog vuur roze, strooi de boulion poeder bij de saus en ook de tabasco, en roer de creme fraiche er door heen (eventueel wat alles binder, of bloem om de saus wat dikker te maken, moet wel saus blijven! ! ) De garnalen erbij en nog een halve minuut laten sudderen. Garnering veldsla met slierten rode bietjes op het bord, (wel groot bord nemen! ). Klinke schep knoflook saus er naast scheppen, daarnaast de garnalen met saus, eten met lekker vers stokbrood of met rijst! ! ! !.
Receptnummer: 11887 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
super gerecht, al vele keren succes mee gehad......... ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! 1
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept