Nieuws   Zoeken 

Monique's franse ovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
aardappels
uien
olijfolie
gerookte spekblokjes
knoflook
bieslook
peterselie
droge witte wijn
kookroom
plakken pittige kaas
Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil gaar, pel ze en snijd ze blokjes. Bak het spek langzaam uit. Pel en snipper de uien en bak die in een andere pan in een scheut olijfolie. Bak de fijngehakte knoflook even mee. Voeg er dan het spek met het vet bij. Dan gehakte bieslook en peterselie erbij en tot slot een flinke scheut wijn. Schep dit mengsel door de aardappelblokjes en doe het geheel in een ovenschaal. Giet er nog wat room en dek de schaal af met plakken kaas. Zet de schaal dan 15 tot 20 min. In een hete oven.
Receptnummer: 11905 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Deze ovenschotel zag ik een keer in TV-programma. Hij lijkt me erg lekker. De hoeveelheden weet ik niet, die moet je zelf maar bepalen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept