Nieuws   Zoeken 

Barbara's portugese kalkoenfilet
Ingredienten: (2 pers.):
2 dunne kalkoenfilets
zout
peper
½ eetlepel bloem
3 eetlepels olijfolie
1½ dl. gezeefde tomaten
2 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel zwarte olijven
1 eetlepel groene olijven
schil van ¼ sinaasappel
½ krop sla of zakje botersla
2 theelepels azijn
½ theelepel mosterd
Bereiding:
Sla de kalkoenfilets verpakt in plastic folie mooi plat. Bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met de bloem. Bak de filets in 1 eetlepel olijfolie in ca. 2 minuten per kant bruin. Halveer intussen de olijven. Snij de ansjovisfilets in stukjes en snij het stuk sinaasappelschil in ragfijne reepjes. Schep de olijven, ansjovis, kappertjes en wat zout en peper door de gezeefde tomaten en schenk dit over het vlees. Ca. 10 minuten laten sudderen. Af en toe omscheppen en de filets omdraaien. Intussen 2 eetlepels olijfolie met de azijn, mosterd en wat zout en peper tot een dressing kloppen. De sla in stukjes scheuren of snijden. De kalkoenfilets met saus over 2 borden verdelen. Reepjes sinaasappelschil erover strooien en sla ernaast scheppen. Dressing er apart bij serveren.
Receptnummer: 11915 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept