Nieuws   Zoeken 

Harmina's filet-appel-topf
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond varkens- of kalkoenfilet
4 appels (bijv. Jonagold)
500 ml. slagroom/culinaire room (kan ook half om half)
6 el tomatenketchup
5 a 6 el kerriepoeder
4 tl. maizena (flinke theelepels
anders wordt de saus te dun)
zout en peper
150 a 200 gr. geraspte goudse kaas
Verder: gourmet/ovenschaal
Bereiding:
Het vlees in stukken van ca. 2 x 2 cm snijden en met zout en peper bestrooien. Appels schillen, in vieren delen, klokhuis eruit en in stukken van 2 x 2 snijden. De bodem van de ovenschotel om en om met een stukje vlees en een stukje appel bedekken. (Niet boven op elkaar stapelen). Voor de saus: room, ketchup, kerrie en maizena + peper en zout door elkaar roeren of met een handgarde licht doorkloppen. De saus over de vlees/appellaag schenken, bestrooien met de geraspte kaas en in de oven gaar laten worden. Temperatuur : ca. 180 °C (elektrische oven). Ovenschaal op rooster 1 e slede van onderen. Braadtijd: ca. 70 - 80 minuten. Af en toe controleren of het niet te hard gaat en de kaas te bruin en te hard wordt, anders oven bijstellen. Heerlijk met rijst of aardappelpuree. , doperwten en eventueel een frisse salade.
Receptnummer: 11942 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Succes verzekerd, eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept