Nieuws   Zoeken 

Gerda's zalmfilet op bladerdeeg
Ingredienten: (4 pers.):
2 plakjes bladerdeeg
½ venkelknol
1 rode ui
4 zalmfilets
2 theel tijm
4 eetl crème fraiche
peper en zout
2 eetl olijfolie
Bereiding:
Maak venkel schoon en snijd de knol in heel kleine blokjes. Overgiet ze in een zeef met kokend water en laat ze goed uitlekken. Snipperde de ui. Vet een bakplaat in, halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op het bakplaat. Bestrijk ze met de crème fraiche. Wrijf de zalm in met peper en zout en leg ze op de plakjes deeg. Bestrijk ze dun met crème fraiche en strooi de venkel en de ui erover. Sprenkel de olijfolie erover. Bak de zalmfilet op bladerdeeg in 15 tot 20 min goudbruin en gaar op 200 graden.
aanvulling: strooi de tijm gelijk met de olijfolie erover.
Receptnummer: 11977 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept