Nieuws   Zoeken 

Jan's sambal Goreng Kentang (Hete aardappeltjes)
Ingredienten: (6 pers.):
3 Sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 Laos
5 kleine Salaam blad
Guladjawa
1 el sambal oelek of 4 rode pepers met pit
trassi
ketjap
1 pond nasivlees
2 zakken aardappelblokjes van Aviko
Bereiding:
De aardappelblokjes frituren.
Sjalotje en knoflook in wat olie fruiten.
Vlees erbij doen en even braden
Laos, Salaam blad, Guladjawa, trassi en sambal oelek erbij en het geheel weer laten braden
Dan de voorgebakken aardappels erbij doen dat het geheel warm wordt.
Tussen door de ketjap manis ruim erbij doen dit naar smaak
In plaats van nasivlees kan het ook met garnalen of lever
Receptnummer: 1198 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Bij dit gerecht hoort het groentengerecht Ore Are bij.
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept