Nieuws   Zoeken 

Bolognese a la alexie
Ingredienten: (2 pers.):
Pasta naar keuze. (bv spagetti)
Een holle pasta is uitstekend: de saus trekt dan in de pasta.
Blik gepelde tomaten
Verse tomaten
Oregano of Provencaalse kruiden
Laurierblad
Ketchup (goedkoopste soort)
Citroen(sap) of scheutje Azijn
Knoflook
Kummel(gemalen komijn)
Gehakt
liefst droog (runder of tartaar)
Olijfolie
Parmenzaanse Kaas of Peccorino (al dan niet geraspt)
evt.
Klein scheutje zoete ketjap
klein scheutje wourchestersause.
Bereiding:
Kruid het gehakt: flink veel zout en peper. Al naar gelang de kooktijd: bak het gehakt langzaam of snel. (langzaam bakken heeft mijn voorkeur, verlengt echter de kookduur). Laat het gehakt zeer krokant worden. Met de (staaf)mixer de gepelde tomaten, de knoflook, ketchup, div. Kruiden, etc. Mengen. Laurierblaadje toevoegen en het liefst even laten staan. (afhankelijk van wat je wilt; hoe langer, hoe lekkerder). Saus toevoegen bij gehakt en even door laten sudderen op een zacht vuurtje. Serveren met de geraspte kaas. Optie:. Evt. Een boeren salade bestaande uit tomaten / komkommer/ zoetzure augurk / beetje azijn / oregano en fetakaas.
Receptnummer: 12120 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept