Nieuws   Zoeken 

Vincent's chineese kool met rijst en spekjes
Ingredienten: (4 pers.):
een chineese kool voor ong. 4 personen
rijst
gerookt spek (in blokjes)
kerrie
eventueel een ui.
hapjespan met deksel
Bereiding:
Kook de rijst op de normale manier. Er is door het gebruik van spek geen zout nodig. Bak de spek zonder toevoeging van boter zachtjes uit in de hapje pan. Snij ondertussen de chineese kool in reepjes van ong 1 cm. Maak de ui schoon en snij hem in kleinse stukjes. Voeg naar smaak kerrie toe aan het spek en bak de kerrie even mee voor de smaak. Voeg de ui toe en bak ze glazig. Voeg de gesneden chineese kool toe aan de spekjes en de ui en smoor de kool gaar onder een gesloten deksel. Als de kool gaar en zacht is eventueel wat water toevoegen voor een jus. Serveer de rijst samen de het kool/spekjes mengsel.
Receptnummer: 12145 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bij ontbreken van gerookt spek ben ik in Zweden begonnen met bacon dit gaat ook er goed.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept