Nieuws   Zoeken 

Henriette's gevulde kip uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
2 kipfilet
champignons
oesterzwammen
of andere pado's
1 bosje verse peterselie
4 plakjes bladerdeeg
zout
peper
saus
1 potje slagroom
1 glas wittewijn
1 eetl grove mosterd
Bereiding:
Hak de champignons en oesterzwammen in kleine stukjes, of andere padestoelen naar keuze je moet wel verschillende nemen, dat is lekerder. Bak deze, en voeg zout en peper naar smaak toe, daarna nog even een handje vol verse peterselie fijn gesneden erbij en dan af laten koelen. Snij de kip in zodat een soort tasje ontstaat, en vul deze met de pado's. Leg 2 bladerdeeg plakjes tegen elkaar en plak ze aan elkaar vast, dan snij je hem door zodat er twee lange repen onstaan, en deze wikkel je om de kip heen zodat het er uit ziet als een soort croisantje. Dan in een ingevette ovenschaal een halfuurtje op 180 graden in de oven , deze wel even voorverwarmen op 200 graden. Saus: alle ingredienten bij elkaar doen en even aan de kook brengen blijf wel goed roeren, saus blijft redelijk dun.
Receptnummer: 12148 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het recept is van Jamie Olivier, en is erg lekker.
met aardappel kroketjes en salade leuk om te serveren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept