Nieuws   Zoeken 

Linda's chocolade ijstaart met lange vingers
Ingredienten: (8 pers.):
- Springvorm
Folie
1 Pak Lange vingers
Chocolade saus
(of smelt repen chocola in een pannetje)
2 Bakken Vanille (room-) ijs
Chocohagel
Smarties of Chocohagel ter decoratie
kan eigenlijk met van alles...
Bereiding:
Bekleed de springvorm met de folie, zodat het ijs er niet uit kan lekken. Leg 8 lange vingers apart en verkruimel de rest in een schaal. Meng 1 bak ijs met de kruimels. Meng ook wat hagelslag door dit mengsel heen, naar eigen smaak, kan veel, kan weinig, wat je lekker vindt. Je kunt het ook weglaten. Giet dit mengsel in de beklede springvorm. Je kunt ook een laagje hagelslag óp dit mengsel doen i. P. V. Erdoorheen zodat je in het midden van de taart een laag hagelslag krijgt. Giet hierop de andere bak ijs zonder iets erdoorheen. Doop de 8 overgebleven lange vingers een stukje in de chocolade saus en steek ze schuin in de taart. Met de chocola naar boven uiteraard. Doe het zo dat iedereen als het ware een punt krijgt met een lange vinger erin. Versier je taart met Chocovlokken, chocohagel, maakt niet uit. Je kunt hem met allerlei strooisel versieren!. Zet het geheel in de vriezer zodat het ijs een beetje hard wordt en je hebt een lekkere Chocolade-IJstaart!
Receptnummer: 12154 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Let op! Het is makkelijk als het ijs een beetje zacht is, want je moet het tenslotte mengen met de lange vingers. Maar doe er niet te lang over, want dan smelt het ijs en wordt het een kliederboel waar je je lange vingers niet in kunt prikken!

Je kunt met dit recept heel veel varieëren; soorten chocola, soorten decoratie, soorten koek en je kunt natuurlijk ook andere smaken ijs proberen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept