Nieuws   Zoeken 

Ronald's kabeljauw met gerookte zalm en spinazie
Ingredienten: (2 pers.):
2 kabeljauwfilets
150 gr gerookte zalm
2 plakjes ontbijtspek
150 gr bladspinazie
viskruiden
aluminiumfolie
peper
Bereiding:
Kruid de kabeljauwfilets met de viskruiden en de peper. Neem een groot stuk aluminiumfolie (60 cm? ), vouw dat 1 x in de lengte dubbel (30 cm? ). Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Spreid op het folie een aantal plakjes gerookte zalm uit, leg daarop de kabeljauwfilets en daar weer op een plakje ontbijtspek. Vouw nu de zalm om de kabeljauw heen, zodat er een pakketje ontstaat. Vouw hieromheen vervolgens weer de bladspinazie. Leg het pakketje in het midden van je opgevouwen stuk aluminium, vouw het dicht, leg in een ovenschaal en bak de pakjes in een oven van 200 graden voor 35-40 min.
Receptnummer: 12155 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Dit gerecht heb ik schaamteloos gekopieerd van een restaurant Kantje Bord in Dordrecht. Een erg leuk restaurant met een leuke afwisselende kaart van zowel vlees als visgerechten.
De eerste keer dat ik het gemaakt heb, heb ik gebruik gemaakt (wegens de afwezigheid van verse) van diepvriesspinazie. Helemaal geen probleem, alleen moet je deze van te voren even ontdooien in de magnetron en het drapje om/over de kabeljauw/zalmpakketjes verdelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept