Nieuws   Zoeken 

Joeri's puree met gehakt en bloemkool
Ingredienten: (2 pers.):
1 bloemkool
+/- 500 gram gemengd gehakt
aardappelen
melk
bak -en braadboter
zout
peper
nootmuskaat
Bereiding:
Kook de aardappeltjes. Snij de bloemkool in stukjes (niet te klein) en laat 15 minuten kooken. Terwijl de bloemkool en de aardappeltjes nog aan de kook zijn, braad je het gehakt erg goed door (de stukjes moeten lekker bruin en knapperig zijn en zo klein als mogelijk). Voeg tijdens het braden wat peper en zout toe. In een wok braad je nu ook de bloemkool (op een stevig vuurtje) tot die een bruin korstje heeft. Hoe kleiner de stukjes bloemkool, hoe lekkerder!. Als de aardappeltjes gaar zijn, giet je ze af, en voeg je vervolgens toe; twee eetlepels boter, zout, peper, nootmuskaat, melk (tot de purree lekker zacht is), het gehakt en de bloemkool. Voeg alles afzonderlijk toe, en meng de purree goed alvorens het volgende toe te voegen.
Receptnummer: 12160 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit recept is overheerlijk en als je alles klein genoeg maakt, kan je het zonder knabbelen opeten (handig na een tandartsbezoek).
Ook lekker met gebakken uitjes erbij. Smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept