Nieuws   Zoeken 

Betty's gehaktballetjes met champignons en paprika
Ingredienten: (4 pers.):
500 g rundergehakt
1 zakje gehaktkruiden
1 scharrelei (M)
8 el paneermeel
3 el olijfolie traditioneel
1 ui
in ringen
1 rode paprika
in stukjes
1 bakje kastanje champignons à 250 g
1 blikje tomatenpuree à 70 g
2 dl rundvleesbouillon (van een tablet)
peper
zout
Bereiding:
Meng het gehakt met de kruiden, het ei en het paneermeel en vorm er kleine balletjes van. Bak ze in de hete olie in een hapjespan rondom bruin en schep ze uit de pan. Fruit de ui met de paprika in het bakvet al omscheppend in ± 5 min. Glazig. Voeg de kastanje champignons toe en bak ze al omscheppend 3 min. Mee. Voeg de tomatenpuree, bouillon en gehaktballetjes toe en breng alles aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Receptnummer: 12180 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept