Ingredienten: (2 pers.):
800 gram aardappelen (kruimig)
1 grote pot bruine bonen
een bakje spekreepjes
een rookworstje
klontje boter
peper
zout nootmuskaat
jus | Bereiding:
Schil de aardpappelen, snijdt ze in vieren en doe ze in de pan. Hierop water toe ze net onder staan. Laat de bruine bonen uitlekken en doe ze op de aardappelen. Leg hierop de rookworst, om warm te laten worden. Breng met het deskel op de pan aan de kook en laat koken tot de aardappelen gaar zijn (ca. 20 min). Bak ondertussen de spekjes uit. Leg de rookworst op een bord (deksel erop om warm te houden) en giet het water af. Met de mixer de aardappelen en bonen tot een stampot mixen. Voeg tijdens het mixen het klontje boter, de uitgebakken spekjes, een lepel spekvet van de spekjes, wat nootmuskaat en peper na smaak toe. (Als e. E. A. Wat te droog is, kun je ook een beetje kookvocht toevoegen, maar de jus helpt daar ook voor). Schep de stampot op een bord, doe wat jus in een kuiltje en de rookworst in plakjes erbij. Eet smakelijk! |