Nieuws   Zoeken 

Loes' pompoenroomsoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 pompoen (ong. 2 kg)
2 uien
2 preien
2 grote aardappelen
1/2 ltr.kippenbouillon
(1 blokje opgelost in 1/2 ltr.heet water
1/2 ltr.melk
50 gr.boter
3 eetl.room
1 koffiel.suiker
peper en zout
Bereiding:
Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukken. Je hebt 1 kg. Vruchtvlees nodig. Versnipper de uien en snij de prei in ringen. Smelt de boter in een pan en fruit gedurende 5 min. De stukjes ui en prei in. Voeg de stukjes pompoen toe en laat nog 5 min. Stoven op een zacht vuurtje. Voeg de suiker toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. Sudderen. Snij de aardappelen in blokjes. Giet de bouillon en de melk in de pan. Voeg de blokjes aardappel toe en laat een half uur koken met het deksel op de pan. Mix de soep fijn, verwarm nog even indien nodig en voeg de room toe. Indien te dik, nog wat aanlengen met melk fo bouillon. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Meteen opdienen.
Receptnummer: 12279 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Garneer de soep met fijngehakte peterselie en broodkorstjes. Voor de broodkorstjes van 2 sneetjes brood de korst verwijderen en in stukjes snijden. Bak ze goudbruin in hete boter of in de friteuse (170 gr. )
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept