Nieuws   Zoeken 

Kees' babi ketjap
Ingredienten: (3 pers.):
500 gram vers mager buikspek
aan dunne reepjes pl.min 2 cm
dik en ter grootte van een
luciferdoosje.
Marinade: Scheutje zoete
ketjap
3 teentjes knoflook
1 tl koriander
1 theelepel
gemberpoeder
1/2 tl laos
zout naar smaak
event.sambal.
Het beslag:300 gram witte bloem
1/2 tl koriander
1/2 tl gember-
poeder
twee kopjes water
1
ei
scheutje zoute ketjap.
De saus: Tomatenketchup
water
maggi naar smaak en
een blikje gemengde vruchten.
Bereiding:
De reepjes door de marinade mengen, teentjes. Knoflook uitpersen, hierdoor de kruiden mengen en. Roeren tot het een papje is. Een aantal uren inlaten trekken. Voor het beslag de bloem vermengen. Met de kruiden en daarna het water,ei en de ketjap. Tot een papje roeren, maar niet te dun anders spat. Het teveel in de frituurpan. Vlees in het beslag leggen(niet te veel tegelijk) met een vork eruit halen en in vet van 180 graden ca. 4 à 5 minuten. Frituren. De saus aan de kook brengen en over het vlees doen.
Receptnummer: 12280 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept