Nieuws   Zoeken 

Assepoester's pasta ham/kaas met kip en avocado met pittig-zoete dressing
Ingredienten: (3 pers.):
250 g macaroni
pot aardappel-anders (knoflook)
bakje hamreepjes
1 koude gebraden of gegrilde kip
(liefst met vel)
1 grote rijpe avocado
bakje tuinkers
mosterd
witte wijn-azijn
gembersiroop
sojasaus
(olijf-)olie
(poeder-)suiker
Bereiding:
De macaroni bijna beetgaar koken en afgieten in een vergiet. In een platte ovenschaal vermengen met de hamreepjes en de aardappel-anders. In de oven (220 C) ongeveer 35 minuutjes bakken (hoef niet bruin aan de bovenkant). Uit de oven zetten. Maak van alle verdere ingrediƫnten behalve de avocado een dressing. Hoeveelheden zijn een beetje moeilijk te noemen. Je begint met een eetlepel mosterd en die meng je met een scheutje azijn. Dan op smaak maken met de rest van de smaakmakers. Het moet een beetje een pittig-zoet smakende dressing worden. Dus gewoon met kleine scheutjes en beetjes uitproberen, heb ik ook gedaan. Op het laatst de olie er beetje voor beetje doorheen tot het een gebonden sausje is. De kip met het vel in mooie plakjes snijden en er flink wat van de dressing over schenken. Dan de avocado halveren, pit eruit, vel eraf en in plakjes snijden. Op een mooi groot bord in het midden een bergje van de lauwwarme pasta scheppen. Op de rand daarom heen de kip- en avocadoplakjes mooi rangschikken en ook nog wat dressing over de avocado druppelen. Dan wat tuinkers knippen en over de pasta strooien dat staat erg mooi! Smakelijk eten! !.
Receptnummer: 12281 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Lijkt bewerkelijker dan het is. Als de macaroni in de oven staat kun je tenslotte de rest voorbereiden. En omdat je gebruik maakt van kant-en-klare kip (kan natuurlijk ook met een rest kip van de vorige dag of zo.... ) is het alleen nog maar een kwestie van kip en avocado snijden en het bord mooi opmaken. Echt klaar in no-time en het was echt heeeeeel lekker. Ook weer eens wat anders met die combinatie van lauwe pasta en pittig-zoete kip!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept