Nieuws   Zoeken 

Anne's vleesreepjes in zwarte bonensaus
Ingredienten: (2 pers.):
2 teentjes knoflook
1 groene paprika
1 grote ui
1 struik broccoli
1 schaaltje shii-take paddestoelen
3 eetlepels olijfolie
1 glas rode wijn
250 gram vleesreepjes (varken of rund)
1 zakje Amoy Straight to wok-sauce zwarte bonen (a 100 gram)
1 pak Amoy Straight to wok-noodles (a 2 zakjes a 150 gram)
zout
sambal oelek
ketjap manis
Bereiding:
Pel de knoflook, snipper de ui en de paprika, verdeel de broccoli in roosjes, snij de paddestoelen in reepjes. Braad de vleesreepjes in de olie aan, voeg als het bruin is de ui toe. Na 1 minuut de paprika en broccoli. Pers de knoflook er boven uit. Even bakken. Blus af met een glas rode wijn. Laat 4 minuten sudderen, voeg de paddestoelen toe. Na 2 minuten de noodles toevoegen en losroeren. Tot slot de woksaus toevoegen. Op smaak brengen met zout, sambal en ketjap manis. Serveren.
Receptnummer: 12332 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit recept is grotendeels van AH met een beetje van mij. Gemakkelijk naar 4 personen om te rekenen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept