Nieuws   Zoeken 

Tine's Gegratineerde scholrolletjes op een bedje van prei
Ingredienten: (4 pers.):
600 gram scholfilet
300 gram prei
1 bosuitje
4 gedroogde abrikoosjes
150 gram verse roomkaas
1 eetl.verse basilicum (of wat gedroogde)
zout en peper naar smaak
1 dl.witte droge wijn
4 eetl.créme fraise
geraspte parmezaanse kaas naar smaak.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 gr. Snijd de prei in héél kleine ringetjes in vergiet doen en giet erover heet water laat het uitlekken. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de abrikoosjes in kleine stukjes. Meng in een kom de roomkaas met de uiringetjes,de abrikoosjes,basilicum met zout en peper op smaak maken. Smeer de visfilets in met dit mengsel rol ze op en steek ze vast met een coctailprikker. In een ovenschaal de prei leggen en zet daar bovenop de visrolletjes. Schenk de wijn erover en op ieder rolletje een beetje créme fraise en strooi de kaas erover. Laat de vis in 15 min. Gaar worden en iets bruin kleuren. Lekker met gebakken aardappletjes.
Receptnummer: 12348 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Als de vis nog niet helemaal gaar is (dat ligt aan de dikte van de filets)dan magnatronfolie erover doen en 5 min. op de hoogste magnatronstand gaar laten worden. Alternatieve vissoorten tong of tongschar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept