Nieuws   Zoeken 

Dorien's antilliaanse stoofpot
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram magere runderlappen.
bloem.
2 eetlepels olijfolie.
2 theelepels koenjit of kerrie.
2 teentje knoflook.
1 grote ui.
1 verse rode peper.
1 blikje cocosmelk.
1 theelepel sereh of 2 eetlepels limoensap.
1 verse gehakte koriander.
zout en peper
Bereiding:
VOORBEREIDING:Pel en snipper het teentje knoflook. Pel de ui en snijd deze in stukjes. Maak de peper schoon, en verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Kruid de rundvlees met zout en peper en haal ze daarna door de bloem. BEREIDEN: Verhit de olijfolie in een stoof of hapjespan en bak de vlees blokjes rondom bruin. Voeg de koenjit of kerrie,de knoflook, de ui en de roede peper toe en laat deze op laag vuur even meefruiten. Verwarm de cocosmelk met een half blikje water en voeg dit samen met de sereh toe aan het vlees. Breng het mengsel aan de kook en laat het op een laag vuur in ongeveer 90 minuten afgedekt garen. Af en toe roeren.
Receptnummer: 12392 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 105 min.
Opmerking:
Lekker met plakjes zoete aardappelen en sperziebonen op smaak met sambal bedjak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept