Nieuws   Zoeken 

Jan's italiaanse salade met honingdressing (mijn 2e topper)
Ingredienten: (4 pers.):
bakje ricola
bakje champingons of nog beter (candarellen)
4 tomaten
1 ui
teentje knoflook
honing
olijfolie
witte wijnazijn (of andere soort)
150 gram rauwe ham (serranoham parmaham of iets vergelijkbaars)
zwarte peper
150 gram geitenkaas
Plantje verse basilicum
Bereiding:
Dressing:. Mix twee eetlepels honing met twee eetlepels heet water zodat de honing oplost. Voeg een scheut olijfolie en een scheut witte wijnazijn wat peper en zout toe. Pers een teentje knoflook erin uit. Even proeven of ie goed op smaak is. Salade:. Snij de champignons in grove stukken (doormidden) en bak ze met een scheutje olijfolie en wat peper in een pan totdat ze beetgaar zijn doe er dan wat zout over en bak ze nog voor een minuutje. Snij tomaten in niet al te kleine stukken. Snij de ui in flinter dunne halve ringen en haal ze uitelkaar. Snij de helft van een plantje basilicum in stukjes. Snij de geitenkaas in blokjes. Doe de ricola in een grote kom samen met de ui, tomaten en geitenkaas en basilicum en giet de dressing eroverheen. Meng de dressing door de salade. Verdeel de salade over 4 borden. Leg over de salade 3 of 4 hele plakken rauwe ham en doe de gebakken champignons boven op het geheel. Even wat zwarte peper erover et voiloa bonne apetit!.
Receptnummer: 12442 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Gebruik niet al te veel zout voor dit gerecht! De ham is zelf ook al redelijk zout.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept