Nieuws   Zoeken 

Sophie's ijstaart met chocolade en noten
Ingredienten: (12 pers.):
75 gr gehakte hazelnoten
475 ml slagroom
75 gr poedersuiker
150 gr pure chocolade in kleine stukjes
1/2 kopje koffie
2 theelepels cognac
10 lange vingers
Om te garneren:
poedersuiker en cacaopoeder
Bereiding:
Voorbereiding: cakevorm bekleden met plastic folie, breek de lange vingers in stukjes. De helft van de chocolade au bain marie laten smelten en af laten koelen. Klop de slagroom met de poedersuiker half stijf, en voeg de helft van de stukjes chocolade en de hazelnoten toe. Meng de koffie met de cognac in een diep bord. Doop de lange vingers even in het koffiemengsel en roer ze door de room. Roer de gesmolten chocolade ook door het roommengsel. Roommengsel in de cakevorm doen en vervolgens in de diepvries zetten (24 uur). 30 minuten voor het serveren uit de diepvries halen. Serveer de ijstaart op een cakevorm en strooi er poedersuiker en cacaopoeder over heen.
Receptnummer: 12507 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Ideaal recept als je veel eters hebt.
Lust je geen noten, dan kun je die achterwege laten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept