Nieuws   Zoeken 

Nilli's boerenkool- wortelstamppot met kaas
Ingredienten: (2 pers.):
750 g aardappelen
1 winterwortel
450 g gesneden boerenkool
150 g Goudse 20+ kaas (of wat je in de koelkast hebt)
1 dl halfvolle melk
1 el mosterd
zout
peper
Bereiding:
Aardappelen schillen en halveren, wortel schoonmaken en in plakjes snijden. Boerenkool, aardappels en wortel met weinig water in een pan met deksel in ca. 30 min. Zachtjes gaarkoken. Intussen kaas in kleine blokjes snijden. Eventueel overtollig kooknat afgieten, met pureestamper alles stampen. In een steelpan melk met mosterd zachtjes warmen, en al roerende aan stamppot toevoegen. Kaas erdoor roeren en het geheel op smaak brengen met peper en zout.
Receptnummer: 12526 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Heb dit recept al heel lang in m'n map zitten, het komt uit een oude Tip Culinair. Hier werd er van gesmuld, dringend nog eens maken ...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept