Nieuws   Zoeken 

Spruitjes-appel-ui met hamlappen/spekjes schotel van Carla
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui
400 gram spruitjes
1 appel
300 gr hamlappen
ketjap manis
fijngehakte selderij
100 gram spekreepjes
peper
zout
Bereiding:
Pel uit en snipper grof. Maak spruitjes schoon en halveer ze. Schil appel en maak hier blokjes van. Hamlappen in kleine reepjes. Marineer deze met de ketjap. Evt knoflook naar keuze erbij. Bak de hamlapjes en spekjes bruin,schep deze op een bord. Bak in overgebleven bakvet de ui en spruitjes. Bak het in ongeveer 5 minuten afgedekt beetgaar. Doe de appel en het vlees er doorheen en laat het nog even sudderen ( niet te lang). Schep de selderij erdoorheen en voeg peper en zout toe naar smaak.
Receptnummer: 12535 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Je kunt hier krieltjes bij eten, zelfs meebakken met het groentemengsel. Rosti erbij is ook lekker. Het is best een machtig gerecht, houd daar rekening mee. Of laat de spekjes eruit dat scheelt. Ik ben absoluut geen liefhebber van spruitjes, maar dit was heerlijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept