Nieuws   Zoeken 

Greta's gratin dauphinois {feestdagen}
Ingredienten: (4 pers.):
10 vastkokende aardappelen bv. Nicola
25 cl room
25 cl volle melk
1 teentje look
muskaatnoot
tijm en laurier
peper en zout
Bereiding:
Schil de aardappels, spoel ze en snij in flinterdunne schijfjes, de schijfjes niet in water leggen anders gaat al het zetmeel verloren en krijg je geen binding, kruid ze met perper en zout en schik ze in een beboterde ovenschotel. Kook de melk en de room samen met het geperste teentje look, muskaatnoot, tijm en laurier, bij je pan blijven want dit mengsel kookt vlug over, giet over de aadappelschijfjes , alles moet net onderstaan en bak gedurende 45 a 55 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, controleer de gaarheid met een mesje, de gaartijd hangt af van de dikte van je aardappelschijfjes.
Receptnummer: 12560 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 70 min.
Opmerking:
Je kan ook kaas toevoegen, maar het origineel recept wordt in Frankrijk zonder kaas bereid, gebruik je toch kaas, meng dan voor het bovenste laagje wat paneermeel door de geraspte kaas, dat geeft een mooi kleurtje,
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept