Nieuws   Zoeken 

Sandra's broccolisoep
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr broccoli
1 potje kippenbouillon
of een halve liter kippenbouillon van een blokje
1 ons spekblokjes of voor de lijners rauwe ham
1 teentje knoflook (mag meer)
1 ui gesnipperd
halve steel prei
worcestershire saus
evt scheut droge witte wijn
zout-peper
olie of boter
Bereiding:
Fruit de knoflook tot deze geurt bak je de ham of spek hierin uit. Doe dan de prei en het uitje erbij. Intussen kook je de broccoli ± 4 minuten in weing water (beetgaar). Zodra deze gaar is giet je deze af maar bewaar je het kookvocht. Pureer de broccoli. Giet de bouillon bij de ham/prei/knoflook/ui. Roer de gepureerde broccoli erbij en evt de wijn naar smaak. Maak het verder op smaak met de worscestershiresaus (niet teveel) zout en peper.
Receptnummer: 12628 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Je kan natuurlijk nog groente naar keuze bijvoegen maar is voor de vitamine niet nodig. Ik heb zelf wel ooit extra een winterpeen in plakjes erdoor gedaan, is ook lekker! Je kan dmv extra broccoli en evt 2 gekookte aardappelen een maaltijdsoep maken. En extra culinair bij het opdienen wat stukjes gerookte paling erbij doen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept