Nieuws   Zoeken 

Ester's vispannetje met kabeljauw en puree
Ingredienten: (2 pers.):
Puree:
Aardappelen
1 ei
muskaatnoot
p & z
Beetje boter (solo)
Saus:
30 gr Bloem
30 gr boter
300 ml water
1 visblouillonblokje
gemalen kaas
Vis:
p & z
citroensap
5 kabeljauwmoten
bij
voorkeur kapitein iglo
Bereiding:
Je begint met patatten te schillen voor 2 personen en zet ze op om ze gaar te koken. Terwijl neem je de kabeljauwmoten uit de verpakking en schikt ze op een bord. Je bestrooid ze met p & z en veel citroensap. Je zet het bord met de bevroren kabeljauwmoten 10 min. In de microgolfoven. (Op de hoogste stand, 700 watt bij mij). Terwijl de patatten koken en de kabeljauw in de microgolf staat, maak je de visroux. Eerst plet je het bouillonblokje en neem je 300 ml warm water. Je zet het vuur op het hoogste stand en laat de boter smelten. Als ze gesmolten is doe je de bloem erbij en roer je goed met een garde. STEEDS BIJBLIJVEN, NIET ALLEENLATEN. Dan giet je een beetje water er bij en blijf je roeren tot het wat aandikt. NOOIT STOPPEN MET ROEREN. Dan doe je het visbouillonblokje erbij en de rest van het water, en je blijft roeren tot het een lekker dikke pap is die overheerlijk ruikt door de visbouillon. Tegen dan je je vis klaar, en neemt ze uit de microgolfoven en neemt 2. 5 moten per persoon. Je doet ze wat uit elkaar in stukjes, kruid ze nog eens met p & z en citroensap. Laat de saus en de kabeljauw even voor wat ze is, en maak eerst de puree. (om de minuut wel nog even in de saus roeren, anders krijgt ze een velleke). Giet je aardappelen af, doe het ei erop, p & z, muskaatnoot, klontje boter en een beetje melk. En dit pureer je dan en je hebt puree :-). Doe de puree in het bakje mooi in de helft. Dan doe je de kabeljauwstukjes in het sauskommetje, je mengt het goed en dan verdeel je het mooi in de andere helft in de twee kommetjes. (best dus een rechthoekig kommetje. ) Dan doe je een beetje boter op de puree en veel gemalen kaas op het gedeelte met de vis. Dan zet je het onder de grill tot het mooi bruin is en dan serveer je het. Je kunt er ook steeds koude garnalen onder mengen of champignons. (die doe je der dan bij als je de kabeljauw in de sauskom doet. ). Smakelijk ! !.
Receptnummer: 12650 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Je hebt een microgolf, 2 vuurvaste kommetjes en een oven met grill nodig
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept