Ingredienten: (4 pers.):
4 kalfsoesters van 125 g
75 gr.walnoten
2 teentjes knoflook
5 gedroogde tomaten op olie
2 el peterselie
(gehakt)
2 el basilicum
(gehakt)
olijfolie
peper en zout naar smaak
boter
1 bloemkool
1 brocolli
| Bereiding:
Snijd de kalfsoesters met een scherp mes open. Maak vervolgens een pesto door de walnoten,knoflook,gedroogde tomaten peterselie,basilicum,olijfolie,peper en zout in een keukenmachine fijn te malen. Staafmixer kan ook. Vul de kalfsoesters met de pesto en maak ze dicht met een coctailprikkertje. Bak ze in de boter op laag vuur aan beide zijden goudbruin in 10 min. Snijd de bloemkool in plakjes en bak deze in de olijfolie in 10 min. Bruin. Kook de brocolliroosjes met wat zout in 4 min gaar. Serveer de kalfsoesters in plakken gesneden met de bloemkool en brocolli samen op een bord. |