Nieuws   Zoeken 

Hanneke megens chinese hussel
Ingredienten: (3 pers.):
;
2 grote uien
3 paprika’s (verschillende kleuren)
1 stengel van een bleekselderij
½ bakje champignons
1 bakje magere spekjes
zout
peper
zonnebloemolie
rijst(of mihoen)
schaal
bakpan
Bereiding:
Zet een pan water op voor de rijst. Snipper de ui grof, en bak deze in wat olie tot hij flink bruin kleurt. Kook ondertussen de rijst en snijdt de paprika in middelkleine stukjes. Voeg deze, als de ui bruin is, toe. Op hoog vuur even meebakken. Doe dit nu even in een schaal en strooi er een beetje zout en peper overheen. Bak in dezelfde pan nu de spekjes op hoog vuur tot deze uitgebakken zijn (hard en bruin) schep ze er met een spatel uit en bewaar ze even op een bord. Champignons in plakjes snijden, bleekselderij in stukjes. In het achtergebleven vet champignons en bleekselderij bakken tot ze mooi bruin zijn. Dan paprika, ui en spekjes weer toevoegen, door elkaar husselen en opdienen met rijst!
Receptnummer: 12705 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Onthoud mijn naam!
lekker met koude pepermakreel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept